O falemaʻi o loʻo feagai ma le le lava o le faʻaogaina o le toto

Ua sili atu ona nofouta tagata Kanata i mataupu tau sapalai o le tausiga o le soifua maloloina i le taimi o le COVID-19 pandemic. I le tautotogo 2020, o mea e puipui ai le tagata lava ia (PPE) e pei o matapulepule ma totigilima sa tau le maua ona o le siisiitia o manaoga. fa'afitauli o lo'o fa'alavelave pea i la tatou faiga fa'alesoifua maloloina.

I le maeʻa ai o le toeitiiti atoa le lua tausaga o le faʻamaʻi, o loʻo tauivi nei a matou falemaʻi ma le matua le lava o sapalai falesuesue e aofia ai faʻamau taua, tui, ma nila aoina. na'o mataupu fa'anatinati ina ia fa'asao sapalai.

O le le lava o sapalai mana'omia o lo'o fa'aopoopoina ai le fa'atuputeleina o omiga i se faiga fa'alesoifua maloloina ua fa'alauteleina.

E ui e le tatau i le au tausi soifua maloloina ma tagata gasegase ona tali atu i mataupu tau sapalai o le lalolagi, o loʻo i ai suiga e mafai ona tatou faia e faʻamautinoa ai o loʻo faʻaoga tatau punaoa, e lua e faʻafeiloaʻi ai i tatou i lenei faaletonu o le lalolagi, ae ia aua neʻi faʻaumatia mea taua. punaoa fa'alesoifua maloloina le talafeagai.

O su'ega a le falesu'esu'e o le tasi lea o galuega fa'afoma'i aupito maualuga i Kanata ma o le taimi ma le aufaigaluega malosi. O le mea moni, o fa'amaumauga lata mai o lo'o ta'u mai ai le averesi o Kanata e maua 14-20 su'ega su'esu'e i le tausaga. manaomia.O su'ega maualalo e tupu pe a fa'atonuina se su'ega mo se mafua'aga sese (ua ta'ua o le "fa'ailoga fa'apitoa") po'o le taimi sese. O nei su'ega e mafai ona o'o atu ai i se fa'ai'uga e fa'aalia ai o lo'o i ai se mea pe a le oi ai iina (fa'ailoa fo'i. e pei o “mea sese”), e oo atu ai i isi tulitatao le talafeagai.

Ole su'ega ole PCR ole COVID-19 talu ai nei ile maualuga ole Omicron ua fa'atuputeleina ai le silafia e tagata lautele e uiga ile sao taua ole falesu'esu'e ile faiga ole soifua maloloina.

I le avea ai ma tagata tausi soifua maloloina o loʻo aʻafia i le faʻalauiloaina o suʻega fale suʻesuʻe maualalo, matou te mananaʻo ia iloa e tagata Kanata le le manaʻomia o suʻega suʻesuʻe o se faʻafitauli mo se taimi umi.

I falema'i, o su'ega toto i aso ta'itasi e masani lava ae masani ona le mana'omia.E mafai ona iloa lenei mea i tulaga e toe foʻi mai ai faʻaiʻuga o suʻega masani mo le tele o aso faʻasolosolo, ae o loʻo faʻaauau pea le faʻatonuga o suʻega otometi. O nisi suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le toe faʻaaogaina o le toto mo tagata gasegase e mafai ona aloese mai le 60 pasene o le taimi.

E tasi le su'ega o le toto i le aso e mafai ona fa'aopoopoina i le aveeseina o le tutusa o le afa iunite o le toto i le vaiaso. O lona uiga i le va o le 20-30 fa'agaau toto e fa'aumatia, ma sili atu le taua, o le tele o le toto e mafai ona afaina ai ma'i ma o'o atu ai i le falema'i. anemia. I taimi o le le lava o sapalai ogaoga, pei o loʻo tatou feagai nei, o le faia o se suʻega toto le talafeagai e mafai ona matua aʻafia ai le mafai ona fai.tatautoto mo gasegase.

Ina ia fesoasoani i le taʻitaʻia o tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina i le taimi o le le lava o le paipa i le lalolagi atoa, ua tuufaatasia e le Canadian Society of Clinical Chemists ma le Canadian Association of Medical Biochemists 2 seti o fautuaga e teu ai sapalai mo suʻega i mea e sili ona manaʻomia. O fautuaga nei e faʻavae i faiga sili ona lelei mo foma'i soifua maloloina ile tausiga muamua ma falema'i o lo'o fa'atonuina su'ega falesu'esu'e.

O le mafaufau i punaoa o le a fesoasoani ia i tatou i le le lava o sapalai i le lalolagi atoa. gasegase.Ma o lona uiga tatou te puipuia punaoa falesuesue ina ia avanoa pe a sili ona manaʻomia.

Fa'aputu toto


Taimi meli: Au-03-2022